Bel ons Offerte Mail ons

Europese aanbeveling ter verhoging van de veiligheid van bestaande liftinstallaties

Oudere liften zijn vaak uitgevoerd met een beperkte detectie, zoals een fotocel op een vaste hoogte in de deuropening. Deze oude techniek neemt niet altijd personen, huisdieren of voorwerpen waar. Een hond en een hondenriem blijven bijvoorbeeld buiten het detectiegebied van de fotocel, waardoor de cabinedeuren zullen sluiten.

 

Naast de deurbeveiliging van o.a. een fotocel dient de cabinedeur voorzien te zijn van een sluitkrachtbegrenzer. Deze treed pas in werking als er daadwerkelijk weerstand wordt ondervonden bij het sluiten van de deuren (bijvoorbeeld als een persoon tussen de sluitende deurvleugels in is komen te staan). Men komt dan daadwerkelijk in aanraking met de liftdeur, wat een schrikreactie of mogelijk zelfs letsel tot gevolg kan hebben. Daarnaast ervaren vooral ouderen en gehandicapten het nadeel van een gebrekkige detectie tussen de liftdeuren

 

IMS100 (cabinedeur detectiesysteem)

Het aanbrengen van een IMS 100 detectiesysteem, biedt liftgebruikers een uitstekende combinatie van comfort en verhoogde veiligheid. De IMS100 zorgt er voor dat ongeacht het stadium van de sluitbeweging van de liftdeur de liftdeuren weer openen. Tevens detecteert de IMS100 personen en/of objecten die de liftdeuren naderen. Het grote aanvullende voordeel van deze techniek is dat bij het benaderen van de liftdeuren de deuren open blijven of open gestuurd zullen worden. Zodra de persoon en/of obstakel weg is, zal de cabinedeur sluiten.

 

Eigenschappen

  • Volgens de norm EN81-20
  • Eenvoudige, robuust en betrouwbaar
  • Snelle reactietijd van de liftdeuren
  • Minder aanrijdschades en ongelukken
  • Universeel inzetbaar voor (bijna) alle deurtypes
  • Door het monitoren van de ruimte voor de lift, reductie van de deur opentijd.
  • Montage in de bovenbalk van de cabinetoegang

 

SPECIALE ACTIEPRIJS: Nu van € 925,- voor € 400,-

Deze actie is geldig in de maanden februari t/m april 2018

 

Speciale actie voor Woningbouwverenigingen en VVE’s:

 

Bij het afsluiten van een “3-jarig onderhoudscontract” krijgt u een detectiesysteem op de liftdeur, inclusief installatie GRATIS!*

*Vraag naar de voorwaarden. We geven maximaal 100 detectiesystemen weg. Neem voor meer informatie contact op met Astralift.

Copyright © 2021 Astralift. All rights reserved