Bel ons Offerte Mail ons

Spreek-/Luisterverbinding

Tot enkele jaren terug was het heel normaal om middels een alarmbel in de liftkooi jezelf hoorbaar te maken als je als liftgebruiker opgesloten was geraakt. Het nadeel was wel dat er iemand in de buurt moest zijn om de alarmbel te horen om vervolgens de liftenfirma te waarschuwen. Ook deze ontwikkelingen volgden zich steeds verder op. Met het laten monteren van ons (vrij op de markt te verkrijgen) spreek luistersysteem wordt er met het indrukken van de alarmdrukknop een verbinding tot stand gebracht met onze 24 uur servicecentrale. Onze centralist zal u dan direct geruststellen dat onze monteur onderweg is en hoe lang het gaat duren voordat de monteur u komt bevrijden. Deze systemen zijn zowel met een normale telefoonlijn te gebruiken en als optie middels een GSM module.

 

Liftdeuren

Liftdeuren zijn misschien wel de meest kwetsbare componenten van de liftinstallatie. Het zijn bewegende onderdelen waar de liftgebruikers mee in aanraking komen. De levensduur is daarom sterk afhankelijk van het gebruik van de installatie en de schades die ontstaan door onjuist gebruik. Wist u dat van het merendeel van de liftstoringen de oorzaak te vinden is in oude, versleten en beschadigde deuren?

 

Naast het technische aspect om deuren te vervangen (betrouwbaarheid van de liftinstallatie) is de deurtechniek van vandaag modern en ingericht op gebruikersgemak en ook zeker de veiligheid. Vroeger was een handbewogen liftdeur heel normaal. De eerste automatische liftdeuren gingen langzaam open dicht en hadden slechts één fotocel op een standaard hoogte. Tegenwoordig worden de meeste deuren aangestuurd met een frequentieregelaar waardoor deze sneller kunnen openen en sluiten. Tevens zijn deze deuren standaard voorzien van detectielijsten (sensorlijsten) voor de veiligheid van de liftgebruikers. Benieuwd of uw installatie met handbewogen deuren voorzien kan worden door de modernste automatische liftdeuren? Graag beoordelen wij uw installatie en brengen u dan een advies op maat. Er is veel mogelijk met de huidige lift techniek.

 

Detectielijsten tussen de liftdeuren

Een liftinstallatie heeft verschillende veiligheidsinrichtingen. Zo zijn er voor de liftgebruikers een aantal mogelijkheden om beknelling van sluitende liftdeuren te voorkomen. De meest bekende is wel de fotocel die slechts op één hoogte een persoon of een voorwerp tussen de liftdeuren detecteert. Inmiddels is de lift techniek dusdanig verbeterd dat wij u de modernste detectielijsten (sensorlijsten) kunnen aanbieden. Deze lijsten zijn voorzien van leds die over vrijwel de gehele hoogte van de liftdeur, zowel horizontaal als diagonaal, voorwerpen en personen kunnen detecteren.

 

Het grote voordeel van de horizontale en diagonale stralen is dat hiermee een heel web ontstaat aan stralen die de toegang van de lift detecteert. Middels deze techniek is er een minimale kans dat de liftdeur sluit als er een persoon of een voorwerp zich in de deuropening bevind. Dit is zowel een verbetering van de veiligheid voor de liftgebruikers maar ook zeker als technische verbetering van uw liftinstallatie toe te passen. Het aanrijden/aanraken van een sluitende liftdeur wordt hiermee maximaal voorkomen.

 

Stopnauwkeurigheid en rijcomfort verbetering

Een oude liftinstallatie is vaak uitgevoerd met een 2 snelheden motor (of zelfs een één snelheid motor). Grote relais schakelen de liftmotor in een hoge snelheid of lage snelheid voor het versnellen c.q. vertragen van de liftinstallatie. Het nadeel van deze oude lifttechniek is de duidelijk voelbare verandering van snelheid van de liftmotor. Daarnaast is het vrijwel onmogelijk de liftinstallatie, met de wisselende belasting (gewicht in de liftkooi), de kooivloer helemaal gelijk met de verdiepingsvloer te laten stoppen. De techniek voor het aansturen van de liftmotor is inmiddels dusdanig ontwikkeld dat het mogelijk is de liftinstallatie op elke verdieping gelijk met de kooivloer te laten stoppen, en dan ook nog onafhankelijk van het gewicht in de liftkooi (aantal gebruikers).

 

Door middel van een frequentieregelaar wordt de liftmotor dusdanig aangestuurd dat de liftmotor zowel in een vloeiende lijn kan versnellen als vertragen. Doordat de frequentieregelaar de liftmotor kan laten vertragen tot volledige stilstand van de motor, is de liftkooi geheel gelijk met de verdiepingsvloer te stoppen. De frequentieregelaar heeft bovendien nog een duidelijk voordeel voor het energieverbruik van uw liftinstallatie.

Copyright © 2021 Astralift. All rights reserved