Bel ons Offerte Mail ons

Werken bij Astralift, waarom zou je??

Net zoals veel andere bedrijven zijn ook wij regelmatig op zoek naar nieuwe medewerkers (techneuten). Maar hoe kom je heden ten dage in gesprek met een potentieel nieuwe medewerker? Wat kunnen en/of moeten we doen om de aandacht te trekken zodat ze juist met ons een gesprek aan willen gaan.

Vroeger kon je nog volstaan met het plaatsen van een vacature en dan ontving je al snel de nodige reacties. Als het veel reacties waren, dan maakte je een selectie op basis van de sollicitatiebrieven en Cv’s om daarna een aantal gesprekken in te plannen. Maar hoe moet het nu?

Kun je er simpelweg van uitgaan dat een goede techneut óók een goede sollicitatiebrief kan schrijven en een fantastische Cv kan opmaken? Ik denk het persoonlijk van niet en sterker nog, eigenlijk is dat ook weer niet interessant! Wij zijn veel meer geïnteresseerd in wat die persoon echt kan en wat hij of zij voor ambities heeft. Van mezelf kan ik wel zeggen dat ik met veel passie en enthousiasme over mijn werk kan praten en daarmee mensen kan enthousiasmeren. Maar dan blijft die hamvraag:

“hoe kom ik in gesprek met die potentieel nieuwe medewerker zodat ik het liftenvirus kan overbrengen?”

Zelf heb ik een tijd terug de overstap gemaakt naar Astralift. Ik heb mogen ervaren wat de grote verschillen zijn met een multinational en heb dan ook alle positieve ervaringen mee kunnen nemen in mijn huidige functie. Direct al, maar zeker in daaropvolgende jaren heb ik belangrijke verschillen ervaren die voor een sollicitant het verschil kunnen maken. Ik geef een paar voorbeelden:

  • De arbeidstijdenwet vinden we belangrijk maar een privé leven ook! We houden in de gaten dat het werk goed onderling verdeeld wordt en daarmee overbelasting van onze medewerkers wordt voorkomen.

  • Je staat nooit alleen om een probleem op te lossen. In alle lagen van onze organisatie is er ruimschoots lift technische kennis voorhanden. Iedereen is belangrijk, van monteur tot directie en buiten de verantwoordelijkheden zien we elkaar als gelijke.

  • Kijkbeurtjes of afgerekend worden op (minuten) overschrijding van onderhoudstijd, kennen we niet binnen Astralift. Wij gaan er altijd nog vanuit dat de monteur het beste voor die situatie kan inschatten hoeveel tijd er werkelijk nodig is. Jij wil toch ook achter je uitgevoerde werk staan?

  • Mijn deur staat altijd open voor een goed gesprek, effe sparren of een opmerking. Geregeld lopen medewerkers bij mij binnen om iets te vragen of te bespreken. Als ik geen tijd voor een medewerker zou kunnen vrijmaken, wat mag ik dan terug verwachten?

  • Weet je iets niet? Ook ik weet niet alles maar weet wel dat wij binnen Astralift er alles aan doen om jou te helpen met bijvoorbeeld een training in het veld of een externe opleiding.

  • Mijn motto: “je moet hier niet werken maar je mag hier werken”. Ik vind het belangrijk dat ook jij plezier haalt uit je werk.

Ik sta dan ook (altijd wel) open om een gesprek aan te gaan om te vernemen wat jouw drijfveer is om wellicht een carrière-stap te maken. Momenteel zoeken wij met name monteurs voor het onderhouden, repareren of moderniseren van liften in de randstad. Ben je een techneut en wil je een gesprek met mij aangaan om te proeven of dat Astralift een mogelijk nieuwe werkgever voor je is, bel me dan gerust of stuur me een (whatsapp) berichtje of e-mail. Zo nodig spreken we ergens af in het veld, en de koffie, die betaal ik.

Fijne dag en groet,

Leon de Haan

Bekijk alle vacatures. > ( https://astralift.nl/ )

Copyright © 2021 Astralift. All rights reserved