Bel ons Offerte Mail ons

Betrouwbaar

Innovatief

Gecertificeerd

Na een grootschalige renovatie is het Le Méridien Hotel Des Indes weer geopend. Het chique vijfsterren hotel in Den Haag is door interieurarchitect Jacques Garcia compleet gerestyled. Het resultaat: 92 hotelkamers, waaronder 13 suites en enkele karakteristieke salons zijn voorzien van een nieuw interieur. Nieuw in Hotel Des Indes is de Health Club met onder andere een fitnessruimte, zwembad, stoombad en solarium.

In 2004 is onder leiding van Bakels & Ouwerkerk bouwgroep te Den Haag gestart met de renovatie. Conform de hoge eisen van Le Méridien Hotel Des Indes heeft Astralift van de Bakels & Ouwerkerk bouwgroep de opdracht gekregen om het complete liftconcept voor de bestaande en nieuwe liften uit te werken, te begeleiden en uit te voeren. In de voorbereidingsfase van dit omvangrijke project werd al snel duidelijk dat bij een hotel als Des Indes standaardliften niet volstaan. Om te beginnen dienden de diverse liften in de door gasten betreedbare ruimtes naadloos aan te sluiten bij het interieur. Zo is daar de schaarheftafel naar de hoger gelegen receptie. Deze wordt gebruikt door mindervaliden en voor het vervoeren van bagage en is door Astralift geheel aangepast aan de omgeving.

 

Na het opschuiven van het voor de lift bevestigde gordijn is eigenlijk niet meteen duidelijk dat het hier een lift betreft. Op de vloer bevindt zich dezelfde vloerbedekking die ook in de vertrekken eromheen ligt. Alleen het knoppentableau verraadt dat zich hier een liftinstallatie bevindt. Op de bovenste stopplaats is een sierlijk smeedhek geplaatst. Voor de keuken was een speciale oplossing vereist om trolleys met gerechten vanuit de keuken naar de 2 etages hoger gelegen salons te vervoeren. Hier was een goederenlift zonder persoonsbegeleiding, maar mét overnamebesturing gewenst. Mede door de beperkte ruimte en de benodigde cabinegrootte is door Astralift een platformlift onder handen genomen en compleet verbouwd tot 1.80 meter hoge, compleet in RVS uitgevoerde goederenlift. Naast deze special zijn in de keuken ook nog 2 kleingoederenliften geplaatst voor het vervoer van gerechten en servies van en naar restaurant – lounge en bar. Voor de leveranciers van het hotel is aan de achterkant van het pand op straatniveau een goederenhefplateau geplaatst dat langs de trap loopt. Onder andere de keuken kan hierdoor nu makkelijk bevoorraad worden. Aangezien de ruimte beperkt is en volgens de richtlijnen van de brandweer het hefplateau niet te veel ruimte van de trap weg mocht nemen is ook hier maatwerk toegepast.

 

Er is een systeem gecreëerd waarbij het plateau, wanneer het niet gebruikt wordt, tegen de wand opgeklapt wordt en hierdoor de vluchtweg niet belemmert. Astralift levert een volledige range personen-, goederen- en platformliften, echter voor de standaard range personenliften werkt Astralift samen met de bekende internationale liftenbedrijven. In dit geval is voor de nieuwe personenlift gekozen voor een 6 stops machinekamerloze Schindler Eurolift. Hiervoor is het complete trappenhuis aangepast. Hiernaast bleven ook de reeds bestaande personenliften niet ongemoeid. Omdat de vloer rondom de liften is opgehoogd dienden de liftdeuren hierop aangepast te worden door ze ongeveer 20cm te verhogen. Bij één van deze liften is een geheel nieuwe tussenvloer geplaatst, waardoor het noodzakelijk was om voor deze lift een geheel nieuwe extra stopplaats toe te voegen. Bij de ander diende ook nog eens de machinekamer verbouwd te worden. Tevens zijn bij beide liften de cabines geheel opnieuw bekleed in een stijl overeenkomstig met de omgeving. Al met al heeft het uitwerken, begeleiden en uitvoeren de diverse liften van dit prestigieuze project een resultaat opgeleverd om trots op te zijn. Naast het project voor Le Méridien Hotel Des Indes levert Astralift ook diverse liften aan andere grote namen in binnen- en buitenland zoals NOC-NSF, De Hartingbank, Masterfoods, De Koninklijke Marine en diverse winkels van bijvoorbeeld Cool Cat, Dixons en Dynabyte.

G
Going up met

Copyright © 2021 Astralift. All rights reserved