Bel ons Offerte Mail ons

Het plaatsen van een lift is één ding, het plaatsen van een lift die volledig aansluit in het straatbeeld of karakter van het pand is een tweede. De afdeling Ontwerp & Engineering is een onderdeel van Astralift in samenwerking met een aantal partners, met als doelstelling liften te integreren in uw design en architectuur.

Betrouwbaar

Innovatief

Gecertificeerd

We hebben reeds een aantal liften geplaatst die voortkomen uit onze Lift Ontwerp & Engineering afdeling. Deze liften zijn tot in de puntjes aangepast aan de situatie waarin zij zijn geplaatst. Zo hebben wij voor een drukke winkelstraat in Woerden een autolift ontworpen. De lift mocht het straatbeeld niet beïnvloeden, daar hebben we dan ook voor gezorgd. De lift is weggewerkt achter een etalage. Deze etalage geldt daarom als deur, bij het openen van de deur schuift de gehele etalage naar boven zodat er toegang is tot de lift. Het straatbeeld werd niet aangetast en winkelend publiek heeft nergens last van. Dit soort uitdagingen grijpen wij met beide handen aan.

 

Bent u op zoek naar een lift die volledig is afgestemd op de situatie, het pand en zijn functie? Astralift kan, in samenwerking met haar partners, een lift op maat aanleveren. Compleet voorzien van alle benodigde functies én de juiste uitstraling. Bent u benieuwd naar de creaties van onze afdeling Ontwerp & Engineering, bekijk dan eens het Astralift kanaal op YouTube. Hier vindt u diverse filmpjes met de volledige werking van o.a. de etalagelift.

Giant goederenlift

 

Vele toepassingen

De Giant goederenlift is een lift die speciaal ontwikkeld is voor het vervoeren speciale goederen met speciaal formaat of veel hefvermogen. Allerlei soorten goederen kunnen worden vervoert, van standaard pallets of winkelwagens of groot formaat schilderijen, etc De Giant goederenlift wordt op maat geproduceerd en is daarom in vele afmetingen leverbaar. Een hefvermogen vanaf 1000 kg oplopend tot 5.000 kg behoort tot de mogelijkheden. De maatvoering van de cabine is aan het hefvermogen gerelateerd en wordt naar wens geproduceerd.

 

Standaard met persoonsbegeleiding

Standaard wordt de Giant geleverd met personenbegeleiding waarbij een persoon de goederen kan begeleiden in de cabine. Hierbij wordt in de cabine een bedieningstableau aangebracht en is de cabine uitgerust met een plafond met verlichting.

 

Zelfdragende stalen schacht

De Giant goederenlift kan optioneel worden geleverd met een zelfdragende stalen schachtframe, dat geleverd wordt compleet bekleed met staalplaat. Hierbij zijn zeer veel keuzes in afwerking, zelfs mogelijk met bijvoorbeeld een glazen schacht. Hierdoor zijn er geen dragende wanden nodig en worden dus de bouwkundige kosten geminimaliseerd. Ook is het mogelijk om de lift buiten te plaatsen. Het geheel is van een zeer hoog kwaliteitsniveau.

 

 

 

 

 

 

Geschikt voor stevig dagelijks gebruik

Door gebruikmaking van kwalitatief zeer hoogwaardige producten is een zeer betrouwbaar en onderhoudsarm product ontstaan, zodat een lange levensduur gegarandeerd is. De lift is bestemd voor toepassing in een omgeving waar gewerkt wordt. Het systeem is daarom dermate stevig gemaakt dat het geen hinder ondervindt van stevig gebruik. Een paar honderd ritten per dag is dan ook totaal geen probleem.

 

De deuren

De deuren zijn zeer stabiele plaatstalen deuren met robuuste scharnieren en een solide handgreep. De deuren en de schacht zijn in vele RAL-kleuren leverbaar. Bovendien is het ontwerp een fraai staaltje van industrieel design dat, zeker op plaatsen waar het oog wat wil, een goed figuur zal slaan.

 

Aandrijving

De Giant wordt hydraulisch aangedreven d.m.v. 2 cilinders links en rechts van de cabine, door de centrale ophanging (in tegenstelling tot bijvoorbeeld rugzakophanging) en speciale constructie van ons cabineframe is lift zeer stabiel. Dit heeft grote voordelen met laden en lossen van goederen. Het door Astralift speciaal ontwikkelde cabine en cabineframe is het mogelijk om slechts met een zeer geringe putdiepte de lift te plaatsen. De besturing is ondergebracht in een gesloten kast die samen met de hydraulische pompunit wordt gemonteerd direct tegen de schacht.

 

 

 

Speciale uitvoeringen

De Giant is in vele uitvoeringen leverbaar, zo levert Astralift uitvoeringen van de Giant met een volledig RVS schacht en RVS lift voor de voedingsindustrie en wordt ook de Giant met speciale afmetingen geproduceerd voor o.a. kunst en schilderijen. Juist wanneer u iets bijzonders, groot of zwaar met bijzondere afmetingen regelmatig naar een andere verdieping wilt vervoeren is de Giant de ideale oplossing, doordat de Giant aan uw specifieke eisen kan worden ontworpen.

 

 

Astral kleingoederenlift

 

Overal toepasbaar

De Astral kleingoederenlift is de ideale oplossing voor transport van goederen van 50 tot 300 kg. De Astral is in veel verschillende situaties inzetbaar, mede doordat de lift volledig is aan te passen aan de werkzaamheden waar hij voor gebruikt wordt.

Toepassingsmogelijkheden zijn er bijvoorbeeld voor: horeca, banken, bibliotheken en winkels.

 

Horeca

In de horeca is het vaak nodig om de volledige tafel snel en warm te bedienen. Dat is nu mogelijk met behulp van de Astral kleingoederenlift. Om via de trap naar een andere etage te lopen met het warme eten is niet erg efficiënt, dus brengt de Astral het eten voor u binnen korte tijd op de juiste plek door slechts een enkele druk op de knop. U hoeft dus nooit meer met uw borden de trap op en af. Voor de horeca kunnen wij warmhoudlampen installeren, maar ook kan de lift voorzien worden van gescheiden compartimenten voor schoon en vuil servies, tussenbladen en cabineafsluiting.

 

 

 

 

Bibliotheken

Een stapel boeken weegt niet niks. Om de hele dag met boeken heen en weer te sjouwen over verschillende verdiepingen is dan ook niet erg prettig en daarnaast ook nog eens erg slecht voor uw rug. Met behulp van de Astral hoeft u niet meer te sjouwen, want na het plaatsen van een stapel boeken in de lift hoeft alleen nog maar de startknop ingedrukt te worden. De lift doet het sjouwwerk voor u.

 

Winkels

In winkels met verschillende verdiepingen of met een magazijn op een andere verdieping is het geen doen om de hele dag op en neer te moeten lopen tussen de verschillende verdiepingen. Ook hier biedt de Astral uitkomst. Naast bovenstaande voorbeelden zijn er nog tal van situaties waar de Astral kleingoederenlift uitkomst kan bieden. U bespaart niet alleen een hoop tijd, maar ook minimaliseert u het risico op ongelukken die zich voor kunnen doen tijdens het traplopen.

 

 

Zeer flexibel

De Astral is in heel veel maatvoeringen leverbaar. Daarnaast kan de liftcabine worden uitgevoerd met aan 1, 2 of 3 zijden deuren, uitgevoerd als handbediende draaideuren of schuifluiken. De cabine en deuren kunnen worden geleverd in gegalvaniseerd plaatstaal of roestvast-staal (AISI 304). De bediening geschiedt door middel van drukknoppen naast elke schachttoegang met “lift in gebruik” en “lift voor”indicatie. De bouwkundige kosten blijven beperkt doordat elke lift wordt opgesteld in een door ons meegeleverd zelfdragend stalen schachtframe, dat door derden dient te worden afgedicht. Voor speciale wensen bieden wij graag een oplossing en vragen u dan ook om contact met ons op te nemen.

 

Technisch

De lift wordt aangedreven door een liftmachine boven in de schacht compleet met motor, rem en tractieschijf. De lift voldoet aan de Machinerichtlijn 2006/42/EC en wordt geleverd met een CE markering.

Banken

Voor geldtransport of bijvoorbeeld stapels papierwerk brengt de Astral uitkomst. Wij hebben speciale schakelingen ontwikkeld die het mogelijk maken dat slechts geautoriseerde gebruikers de lift kunnen bedienen. De besturing kan zo worden uitgevoerd dat de lift wordt vergrendeld door middel van een contactslot. Ook is het mogelijk om de lift een specifieke parkeerpositie te geven waar de lift na elke rit naar terugkeert.

 

 

 

Zie hiernaast een filmpje over de perfecte keukenlift in Wassenaarse Golfclub Rozenstein

 

O
Onze trots

Conver Goederenlift

 

De goederenlift is een lift die speciaal ontwikkeld is voor het vervoeren van goederen. De goederen kunnen zowel als stukgoed als op pallets worden vervoerd. De goederenlift wordt op maat geproduceerd en is daarom in vele afmetingen leverbaar. Een hefvermogen vanaf 500 kg oplopend tot 2.000 kg behoort tot de mogelijkheden. De maatvoering van de cabine is aan het hefvermogen gerelateerd en wordt naar wens geproduceerd.

 

Persoonsbegeleiding

Er is ook een type leverbaar waarbij een persoon de goederen kan begeleiden in de cabine. Hierbij wordt in de cabine een bedieningstableau aangebracht. Ook is dit type uitgerust met een plafond met verlichting.

 

Zelfdragende stalen schacht

De goederenlift wordt geleverd in een gegalvaniseerd zelfdragend schachtframe, dat geleverd wordt compleet bekleed met staalplaat. Hierdoor zijn er geen dragende wanden nodig en worden dus de bouwkundige kosten geminimaliseerd. Ook is het hierdoor mogelijk om de lift buiten te plaatsen. Het geheel is van een zeer hoog kwaliteitsniveau.

 

 

 

 

Geschikt voor stevig dagelijks gebruik

Door gebruikmaking van kwalitatief zeer hoogwaardige producten is een zeer betrouwbaar en onderhoudsarm product ontstaan, zodat een lange levensduur gegarandeerd is. De lift is bestemd voor toepassing in een omgeving waar gewerkt wordt. Het systeem is daarom dermate stevig gemaakt dat het geen hinder ondervindt van stevig gebruik. Een paar honderd ritten per dag is dan ook totaal geen probleem.

 

Schachttableau

Bij elke toegang is een softtouch haal- en zendknop met LED signaalverlichting in de kleuren rood (ingebruik) en groen (vrij) aangebracht. De lift is uitgevoerd met overnamebesturing, dus u hoeft de knop niet ingedrukt te houden tijdens de rit. Met dit tableau kan ook de deur worden ontgrendeld indien de lift op de stopplaats is.

 

De deuren

De deuren zijn zeer stabiele plaatstalen deuren met robuuste scharnieren en een solide handgreep. De deuren zijn standaard 60 minuten brandwerend uitgevoerd volgens de Duitse norm DIN 18090.

 

 

Afwerking

De deuren en de schacht zijn in vele RAL-kleuren leverbaar. Bovendien is het ontwerp een fraai staaltje van industrieel design dat, zeker op plaatsen waar het oog wat wil, een goed figuur zal slaan.

 

Aandrijving

De aandrijving is een geheel gesloten onderhoudsarme motorreductor die d.m.v. een gecombineerde as en twee tandwielen de liftcabine door 2 kettingen op en neer beweegt. De besturing is ondergebracht in een gesloten kast die naast de aandrijving wordt gemonteerd. Indien de machine niet vanaf de vloer te bereiken is leveren wij als optie een extra werkvloer mee om de machine en de besturing te bereiken. Door zijn solide ophanging met centrale as en kettingen heeft deze goederenlift geen stopverschillen. Dit heeft grote voordelen met laden en lossen van goederen.

Klassiek woonhuis met prachtige personenlift

In hartje Amsterdam, aan de ingang van het Vondelpark staat een prachtig gerenoveerd woonhuis.


Bekijk project
Copyright © 2021 Astralift. All rights reserved